SOFAULVEN

Eurasier & Papillon


Balder-Balder Saga YggdrasilStacks Image 146
Tispe / Female 2009-07-21

Hofter / Hips: BB
AD / Elbow: AA
Patella: 00
Eyes; (Distichiasis): Free
Stoffskifteprøver: OK

Kull / Litter: 1 (Sofaulven B-kull / B-litter)
Saga er importert fra Sverige, og er etter Malva som kommer fra mitt oppdrett, dvs Kennel Terjeviken.

St. Hansaften 2006 hadde vi et kull på to valper etter Sund Stamm's Lord Lanson og Hebe Matilda H av Terjeviken. Lord Lanson ble kastrert tre år tidligere da han fikk en testikkeltumor. Da var han åtte år, hadde han bare en fungerende testikkel og spermiekvaliteten var ganske dårlig, ca 30 %. Like før operasjonen valgte vi å gjøre et forsøk på å fryse ned sæd etter Lord Lanson, da vi syns han hadde så mye å tilføre rasen, ikke minst det gode gemyttet. Heldigvis var tumoren godartet, og han fikk mange gode år etter dette.

At det ble to valper er derfor et lite mirakel i seg selv, og derav kommer navnet Mirakel, som både Melissa og hennes søster Malva bærer. Melissa som vi beholdt selv fikk aldri noen valper, og derfor var vi svært glad for at vi hadde en avtale om å få tilbake en valp etter Malva. Malva ble parret med Faldo Vom Lachsbach, som tilhørte den lille og lukkede tyske klubben VDHZG.

Saga har derfor spennende og sjeldne gener og bidra med til rasen. Hun er noe mer reservert enn de andre Eurasierne våre, noe som vel skyldes at VDHZG-hundene har Wolf-Chow, og ikke Samojed i genene, og at det lenge var et mål i rasens hjemland og beholde det reserverte gemyttet.

Stacks Image 97
Natural World RapidWeaver theme by ThemeFlood