Eurasier

Før jeg knuste ankelen min drev jeg oppdrett av Eurasier, en rase jeg fortsatt er veldig glad i. Jeg velger derfor å ta med de siste kullene jeg hadde med Eurasier i Kennel Sofaulven her. Før det igjen drev jeg Kennel Terjeviken, der jeg hadde oppdrett av Eurasier og Svensk hvit elghund.
Eurasiere er robuste hunder av middels størrelse. Pelsen som består av middels lange, løst tilliggende dekkhår og en tykk underull, er lett å stelle. Eurasiere finnes i alle mulige fargevarianter.

Den treffende beskrivelsen av Eurasieren er at den er tilpasningsdyktig, intelligent, oppmerksom, rolig og avbalansert. De bjeffer sjelden og har et dårlig utviklet jaktinstinkt. Som den perfekte familie- og selskapshund elsker Eurasieren barn, men er reservert overfor fremmede. Eurasiere trives ikke som kennelhunder, de knytter seg nært til familien og liker ikke å skifte eier.

Våre vakre og iøynefallende hunder er utviklet fra kombinasjonen av tre raser: Den tyske Wolfspitzen (Keeshound), Chow Chow og Samojed.
Etiske retningslinjer


Min prioritering når det gjelder avl er alltid:

1) Gemytt

2) Helse

3) Eksteriør


Rasebeskrivelse forEURASIER (291)
Opprinnelsesland /hjemlandTyskland


HelhetsinntrykkHarmonisk bygget middels stor spisshund i forskjellige fargevarianter. Opprettstående ører. Pelslengden lar kroppens proporsjoner synes. Middels kraftig benstamme.


Viktige proporsjonerKroppslengden noe lengre enn mankehøyden. Skallen og snutepartiet tilnærmet like lange.


Adferd/ temperamentSelvsikker, rolig, avbalansert, vanskelig å provosere. Vaktsom og oppmerksom uten å bråke. Sterkt knyttet til sin familie, noe reservert overfor fremmede uten å bli aggressiv. Mangler jaktlyst.


RasestandardEurasier FCI 291